Müasir insanların, gənclərin əsəbi, tez özündən çıxan və nevrotik olmasının da bir səbəbi çörək yemələridir. AYNA medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, bunu Türkiyənin tanınmış bitki müalicəsi üzrə professoru İbrahim Saracoğlu "Şəfa kitabında” yazıb.
Gündəlik çox istifadə olunan çörək, un məmulatları təkcə kökəlməyimizə səbəb olmur, insanın psixikası, əsəbələrinə, əhvalına təsir edir.
Çörək yedikcə gənclərdə fikir dağınıqlığı, yaddaşsızlıq, tez özündən çıxma halları artır. Ona görə uşaq və gənclərin gündəlik qidasında çorək çox az olmalı, bəzən isə çıxarılmalıdır.
Əsəbləşməyin qarşısını almaq üçünsə çuğundur və kök şirəsi içmək, qoz yemək tövsiyyə olunur.